1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 56 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Hybrid View

  1. #1
    Üyelik Tarihi
    01 Şubat 2004
    Bulunduğu Yer
    Kuzey elleri
    Mesaj
    29.167

    Bu forum, başta Gülhan (gülhan.e) olmak üzere, sitenin şeflerine adanmıştır...

    Balkan mutfağından başlamak istiyorum:

    [size=x-large]Ajvar-Patlıcanlı Biberli Salça[/size]

    Ajvar ilk defa üniversitede ev arkadaşımın annesi sayesinde tanıştığım lezizmi leziz bir tür kahvaltılık salça, tereyağı sürülmüş sıcacık köy ekmeği üzerine sürüp çaya katık etmenin zevkini anlatamam size. Sadece kahvaltıda değil, makarna ve et yemeklerinde kullanılabilecek kadar güzel. İsterseniz içine birazcık dövülmüş cevizde ekleyebilirsiniz, benim yaptığım gibi kahvaltıda ve akşam yemeklerinde taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Sevgiler…



    Malzemeler:

    500 gr. patlıcan
    250–300 gr. kırmızı etli biber (damak tadınıza göre)
    2–3 diş sarımsak
    1 adet küçük boy kuru soğan
    2–3 adet domates
    Acı biber, kırmızı pul biber ( isteğe bağlı)
    zeytinyağı
    tuz



    Yapılışı:

    Fırınınızın ızgarasını açın, fırın tepsinize alüminyum folyo ya da pişirme kâğıdı serin biber ve patlıcanları dizerek közleyin. Soğanı, sarımsak ve domatesleri soyun, isteğe göre rendeleyin yada ince ince doğrayın. Közlenen patlıcan ve biberlerin Kabuklarını soyun ve dilimleyin.

    Zeytinyağını geniş bir tavaya alın ve kızdırın, içine soğan sarımsak ve tuz ekleyerek 4-5 dk. kavurun. Domatesleri ekleyin ve hafif eriyene kadar soteleyin, patlıcan ve biberi ekleyerek 10 dk. kadar hafif ateşte soteleyin. İstediğiniz baharatları ekleyerek blendırdan geçirin ve soğuduktan sonra servis yapın. Buzdolabında saklamak için kavanoza alıp üzerini kapatacak kadar zeytinyağı dökmeniz yeterli.

    Kaynak:http://www.mutfaksirlari.com/index.p...lca/#more-2477

  2. #2
    Üyelik Tarihi
    16 Mart 2005
    Bulunduğu Yer
    Novi Pazar
    Mesaj
    15.153
    Blog Girişleri
    1

    Re: Bu forum, başta Gülhan (gülhan.e) olmak üzere, sitenin şeflerine adanmıştır...


    Ajvar, bizim memleketin bir nevi "pesto"sudur

    Cok severek yeriz, sucukla harika gider, ama kendim yapmam hazirini alirim.



  3. #3

    Re: Bu forum, başta Gülhan (gülhan.e) olmak üzere, sitenin şeflerine adanmıştır...

    Çok lezzetlidir gerçekten, bizde kışlık konserveler şeklinde hazırlanır. Annemin yakınları yapar zaman zaman ve anneme de verirler. Hiç kendim yapamyı denemedim.

  4. #4
    Üyelik Tarihi
    05 Haziran 2002
    Bulunduğu Yer
    yıldırım/bursa
    Mesaj
    25.404

    Re: Bu forum, başta Gülhan (gülhan.e) olmak üzere, sitenin şeflerine adanmıştır...

    yapim

    çocuklar beğenirse ölçüyü arttırıp kışlık yaparım

  5. #5
    Üyelik Tarihi
    21 Haziran 2005
    Bulunduğu Yer
    home sweet home:-D
    Mesaj
    23.502

    Re: Bu forum, başta Gülhan (gülhan.e) olmak üzere, sitenin şeflerine adanmıştır...

    Ahh canım benim

    Mahçup oluyorum Kübra'cım,sen şef filan dedikçe banaops:

    Geçenlerde değişik yemek tarifleri vereceğini söylemiştin,çok teşekkür ederim..Zahmet edip bulduğun buraya taşıdığın için..En kısa zamanda yapar buraya fotografını eklerim

  6. #6
    Üyelik Tarihi
    21 Haziran 2005
    Bulunduğu Yer
    home sweet home:-D
    Mesaj
    23.502

    Re: Bu forum, başta Gülhan (gülhan.e) olmak üzere, sitenin şeflerine adanmıştır...

    Kübra'cım,bizim Adıyamanlı bi arkadaşımız var..Ajvar'a benzer bi meze yapıyorlar..İçine küçük acı firenk biberlerinden koyuyorlar,adı da ''acıka''

  7. #7
    Üyelik Tarihi
    03 Ekim 2005
    Bulunduğu Yer
    izmir
    Mesaj
    15.248
    Blog Girişleri
    1

    Re: Bu forum, başta Gülhan (gülhan.e) olmak üzere, sitenin şeflerine adanmıştır...

    gülhan.e yazdı:
    Kübra'cım,bizim Adıyamanlı bi arkadaşımız var..Ajvar'a benzer bi meze yapıyorlar..İçine küçük acı firenk biberlerinden koyuyorlar,adı da ''acıka''
    acika'nin icinde ceviz de olmaz mi?
    benim bildigim oyle...

  8. #8

    Re: Bu forum, başta Gülhan (gülhan.e) olmak üzere, sitenin şeflerine adanmıştır...

    kübracım bu formu bana açtın herhalde

    bütün boşnak böreklerini ve diğer geleneksel yemeklerini yazmışsın

    acaba kaçırdığım bir şeymi var da ben bilmiyorum...


  9. #9
    Üyelik Tarihi
    01 Şubat 2004
    Bulunduğu Yer
    Kuzey elleri
    Mesaj
    29.167

    Re: Bu forum, başta Gülhan (gülhan.e) olmak üzere, sitenin şeflerine adanmıştır...

    gülhan.e yazdı:
    Ahh canım benim

    Mahçup oluyorum Kübra'cım,sen şef filan dedikçe banaops:

    Geçenlerde değişik yemek tarifleri vereceğini söylemiştin,çok teşekkür ederim..Zahmet edip bulduğun buraya taşıdığın için..En kısa zamanda yapar buraya fotografını eklerim
    Doğruyu söylüyorum.

    Bu foruma sürekli olarak eklemelerde bulunacağım.

  10. #10
    Üyelik Tarihi
    01 Şubat 2004
    Bulunduğu Yer
    Kuzey elleri
    Mesaj
    29.167

    Re: Bu forum, başta Gülhan (gülhan.e) olmak üzere, sitenin şeflerine adanmıştır...

    Ünlü bir Rumeli yemeği:

    [size=x-large]PAPAZ YAHNISI[/size]



    "Uzun zaman once yaptigim ama yazmaya bir turlu vakit bulamadigim bir tarif bu. Daha once hic denememistim arpacik soganla yemek yapmayi oldukca lezzetli oldu. Internette yaptigim kucuk bir arastirma sonucu bu yemegin Kirklareli mutfagina ait oldugunu ve dugunlerde servis yapildigini ogrendim.

    Malzemeler:
    200 g arpacik sogan (kabuklari soyulmus)
    500 g kusbasi et
    3 dis sarmisak (kabuklari soyulmus)
    1/2 ç.b. sirke
    2 y.k. tereyagi (veya zeytinyagi)
    1,5 - 2 s.b. sicak su
    1'er ç.k. tarcin, yenibahar, kimyon


    Yapilisi:

    Tencereye yagi alip eritin, etleri tencereye alip saldigi suyunu cekene kadar kavurun. Sogan ve sarmisaklari da tencereye ekleyip pembelesinceye kadar kavurmaya devam edin.



    Baharatlari ve sirkeyi ekleyip bir sure daha kavurun. Suyunu koyup cok kisik ateste, tenceredeki su biraz katilasip sos kivamina gelinceye kadar pisirin. Sicakken pilav ile birlikte servis yapin. Afiyet olsun!

    4 kisilik"

    Kaynak:

    http://zeynebinmutfagi.blogspot.com/...z-yahnisi.html

    Yalnızca Kırklareli'ne özgü değil, Rumeli'de yaygın bir yemek. Sirke yerine kırmızı şarap da eklenebilir. Bu tarifte defne yaprağı yok, annem her zaman koyar.

Benzer Konular

  1. NİCE MUTLU SENELER DENİZ ( "gülhan.e" GÜLHAN'ın kızı)
    Konuyu Açan: Öznur-Zeynep04, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 22
    Son Mesaj: 01 Kasım 2009, 22:00
  2. Doğum Günün Kutlu Olsun DENİZ ( "gülhan.e" GÜLHAN'ın kızı)
    Konuyu Açan: Öznur-Zeynep04, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 61
    Son Mesaj: 02 Kasım 2008, 13:13
  3. Cevap: 43
    Son Mesaj: 11 Haziran 2007, 07:58
  4. Mutlu yıllar Murat Can...(Gülhan'ın (gülhan.e) oğlu)...
    Konuyu Açan: Esra_Aytekin, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 34
    Son Mesaj: 09 Haziran 2006, 18:06
  5. Cevap: 56
    Son Mesaj: 30 Kasım 2005, 09:58

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Dosya Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
 
 

Bu site Lidya.Net tarafından hazırlanmış ve yayınlanmaktadır © 1998-2012. Bu sitede yayınlanan yazılar, kaynak ve yazarı belirtilmek kaydıyla kullanılabilir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren AnneCocuk.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan ve yazdıkları yazılardan kendileri sorumludur.
AnneCocuk.com ile ilgili yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 2 (iki) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve size geri dönüş yapılacaktır.