Malzeme:
5 dl Süt
50 gram Yaş maya
150 gram Margarin
Yarim cay kasigi Tuz
1 dl Toz seker
1,5 cay kasigi Kakule (bir cins baharat, istege bagli)
850 ~ 870 gr Un
1 dl= 1,5 dl Turk kahve fincani
Ic malzeme
100 gram Margarin (oda sicakliginda)
1 dl Toz seker
2 yemek kasigi Tarcin
Uste surulecek malzeme
1 adet Yumurta
Tane seker (pearlsugar) veya dövulmus findik,badem
Hazirlanisi:
1. Sütü 37°C ’ye kadar isitin.
2. Yas mayayi biraz sutle eritin, sonra sutun kalanini ekleyin.
3. 150 gr margarini eritin ve 37°C’ye gelene kadar sogutun.
Sonra sutlu karisima ekleyin.
4. Tuz, seker ve Kakule’yi karisima ekleyin. 850 gr undan 1 fincan ayirin ve kalan tum unu
sivi karisima ekleyin ve guzel bir hamur yapin. 10 dakika guzelce yogurun,
un gerektikce ayirmis oldugunuz undan kullanin. Makinada yoguracaksaniz 5 dakika yeterli.
5. Hamuru bir kabin icine koyarak ve uzerini bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
6. Hamur dinlenirken, oda sicakliginda hafif yumusamis 100 gr
margarini seker ve tarcin ile iyice karistirin.
7. Dinlenmis hamuru un serpilmis bir masa uzerine koyarak 4 parcaya ayirin.
8. Her bir parcayi asagi yukari 20 x 40 cm. dikdörtgen genisliginde acin
ve uzerine yagli,sekerli, tarcinli karisimi bir spatula yardimiyla surun.
9. Parcanin uzun kismindan baslayarak yavasca rulo sekline getirin
ve bir bicak yardimiyla 2 cm genisliginde dilimler halinde kesin.
10. Ya firin kagidi uzerine ya da mufin kagitlarina dilimleri yerlestirin.
11. Dilimleri tepsiye yerlestirdikten sonra, uzerine bez örterek 40 dakika daha bekletin.
12. Bekleme suresinden sonra 1 yumurtayi iyice cirpin ve dilimlerin uzerine surun.
13. Bulabilirseniz dilimlerin uzerine tane seker (pearlsugar) veya dövulmus badem ya da findikici serpin. (Istege bagli)
14. Önceden isitilmis firinda ( 250°C’de) firinin orta kisminda 5 ~ 8 dakika arasinda cörekler guzel bir renk alana kadar pisirin.
15. Firindan cikardiginiz cöreklerin uzerine örtu örterek sogumaya birakin.
Cörekleri iyice soguduktan sonra buzluk posetlerine yerlestirerek buzlukta uzun sure saklayabilir,
gerektiginde cikarip mikrodalgada cok hafifce isitarak yiyebilirsiniz.
Firindan yeni cikmis gibi oluyorlar.
Afiyet olsun..
Yapilis resimleri icin tik tik..