Toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #1

    Tarçinli Çörek (orjinal adi Kanelbullar)



    Malzeme:

    5 dl Süt
    50 gram Yaş maya
    150 gram Margarin
    Yarim cay kasigi Tuz
    1 dl Toz seker
    1,5 cay kasigi Kakule (bir cins baharat, istege bagli)
    850 ~ 870 gr Un

    1 dl= 1,5 dl Turk kahve fincani

    Ic malzeme

    100 gram Margarin (oda sicakliginda)
    1 dl Toz seker
    2 yemek kasigi Tarcin

    Uste surulecek malzeme

    1 adet Yumurta
    Tane seker (pearlsugar) veya dövulmus findik,badem

    Hazirlanisi:

    1. Sütü 37°C ’ye kadar isitin.

    2. Yas mayayi biraz sutle eritin, sonra sutun kalanini ekleyin.

    3. 150 gr margarini eritin ve 37°C’ye gelene kadar sogutun.
    Sonra sutlu karisima ekleyin.

    4. Tuz, seker ve Kakule’yi karisima ekleyin. 850 gr undan 1 fincan ayirin ve kalan tum unu
    sivi karisima ekleyin ve guzel bir hamur yapin. 10 dakika guzelce yogurun,
    un gerektikce ayirmis oldugunuz undan kullanin. Makinada yoguracaksaniz 5 dakika yeterli.

    5. Hamuru bir kabin icine koyarak ve uzerini bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin.

    6. Hamur dinlenirken, oda sicakliginda hafif yumusamis 100 gr
    margarini seker ve tarcin ile iyice karistirin.

    7. Dinlenmis hamuru un serpilmis bir masa uzerine koyarak 4 parcaya ayirin.

    8. Her bir parcayi asagi yukari 20 x 40 cm. dikdörtgen genisliginde acin
    ve uzerine yagli,sekerli, tarcinli karisimi bir spatula yardimiyla surun.

    9. Parcanin uzun kismindan baslayarak yavasca rulo sekline getirin
    ve bir bicak yardimiyla 2 cm genisliginde dilimler halinde kesin.

    10. Ya firin kagidi uzerine ya da mufin kagitlarina dilimleri yerlestirin.

    11. Dilimleri tepsiye yerlestirdikten sonra, uzerine bez örterek 40 dakika daha bekletin.

    12. Bekleme suresinden sonra 1 yumurtayi iyice cirpin ve dilimlerin uzerine surun.

    13. Bulabilirseniz dilimlerin uzerine tane seker (pearlsugar) veya dövulmus badem ya da findikici serpin. (Istege bagli)

    14. Önceden isitilmis firinda ( 250°C’de) firinin orta kisminda 5 ~ 8 dakika arasinda cörekler guzel bir renk alana kadar pisirin.

    15. Firindan cikardiginiz cöreklerin uzerine örtu örterek sogumaya birakin.

    Cörekleri iyice soguduktan sonra buzluk posetlerine yerlestirerek buzlukta uzun sure saklayabilir,
    gerektiginde cikarip mikrodalgada cok hafifce isitarak yiyebilirsiniz.
    Firindan yeni cikmis gibi oluyorlar.

    Afiyet olsun..

    Yapilis resimleri icin tik tik..

  2. #2
    Üyelik Tarihi
    01 Şubat 2004
    Bulunduğu Yer
    Kuzey elleri
    Mesaj
    29.167

    Re: Tarçinli Çörek (orjinal adi Kanelbullar)

    Bizdeki adı da kanelipulla. Kızım ve eşim bayılıyorlar.

  3. #3

    Re: Tarçinli Çörek (orjinal adi Kanelbullar)

    RüyA yazdı:
    Bizdeki adı da kanelipulla. Kızım ve eşim bayılıyorlar.
    Evet bizde cok seviyoruz, bu tariften asagi yukari 40 - 45 tane cörek oluyor.
    Pistiginde evin ici mis gibi tarcin kokuyor.

  4. #4
    Üyelik Tarihi
    16 Mart 2005
    Bulunduğu Yer
    Novi Pazar
    Mesaj
    15.153
    Blog Girişleri
    1

    Re: Tarçinli Çörek (orjinal adi Kanelbullar)



    heey bi de "kotbullar" var bisim favorimiz



  5. #5
    Üyelik Tarihi
    18 Eylül 2007
    Bulunduğu Yer
    Rennes, France, France
    Mesaj
    4.761

    Re: Tarçinli Çörek (orjinal adi Kanelbullar)

    Az once norvecte yasayan arkadasta bundan bahsettiydi bu kadar tesaduf olur gercekten ).

    Ama birturlu tarifini verememisti.

    Saol cnm paylastigin icin.

    Yarin insallah bir engel cikmazsa denemeyi dusunuyorum

Benzer Konular

  1. Salamlı Çörek
    Konuyu Açan: _moonlight_, Forum: Hamur işleri.
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 02 Eylül 2009, 18:36
  2. Zeytinli Çörek
    Konuyu Açan: nerdogan, Forum: Hamur işleri.
    Cevap: 4
    Son Mesaj: 01 Ekim 2006, 17:07
  3. Zencefilli Kurabiye ( tarçinli )
    Konuyu Açan: aegean_3740, Forum: Hamur işleri.
    Cevap: 1
    Son Mesaj: 13 Ağustos 2005, 14:32
  4. tahinli çörek
    Konuyu Açan: nurce, Forum: Hamur işleri.
    Cevap: 6
    Son Mesaj: 03 Aralık 2004, 17:10
  5. Tarçinli Çörek (orjinal adi Kanelbullar)
    Konuyu Açan: , Forum: Tatlılar.
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 01 Ocak 1970, 02:00

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Dosya Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
 
 

Bu site Lidya.Net tarafından hazırlanmış ve yayınlanmaktadır © 1998-2012. Bu sitede yayınlanan yazılar, kaynak ve yazarı belirtilmek kaydıyla kullanılabilir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren AnneCocuk.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan ve yazdıkları yazılardan kendileri sorumludur.
AnneCocuk.com ile ilgili yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 2 (iki) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve size geri dönüş yapılacaktır.