Arkadaslar,
biz ailecek corbalari cok severiz. Bu da cok unlu bir Italyan usulu corba. Italyan restaurantlarina gittigimiz de cok begenerek iceriz. Sonunda guzel bir tarif bulup denedim. Cok lezzetli ve besleyici. Koftesiz de yapabilirsiniz. Pure haline getirip cocuklariniza da icirebilirsiniz.
Malzemeler
1 orta boy sogan, kucuk kucuk dogranmis
2 dal kereviz sapi, kucuk kucuk dogranmis
1 orta boy havuc, kucuk kucuk dogranmis
3 iri domates, soyulmus, kucuk kcuk dogranmis
300 g haslanmis kuru fasulye veya barbunya veya ikisinin karisimi
1 corba kasigi salca
Siviyag
1 dis sarimsak, ezilmis
1,5 litre tavuk suyu
100 g arpa sehriye
1 corba kasigi dogranmis reyhan veya maydonoz
Kofte malzemeleri
1 orta boy sogan, kucuk kucuk dogranmis
500 g dana kiyma
2 dilim bayat ekmek kirintisi
2 dis sarimsak, ezilmis
1 yumurta sarisi
Siviyag
Tuz
Karabiber
Yapilisi
Sivi yag haric butun kofte malzeleri karistirilir. Harctan ceviz buyuklugunde yuvarlak kofteler yapilip, az yagda iki tarafi kizartilir.
Bu arada ayri bir tencerede sogan, kereviz saplari, havuc ve sarimsak, soganlar yumusayana kadar siviyag da kavrulur. Domates ve salca da eklenip biraz daha kavrulur. Daha sonra haslanmis fasulyeler, arpa sehriye ve kizartilmis kofteler ve tavuk suyu da eklenerek arpa sehriyeler pisene kadar yavas yavas kaynatilir.
Uzerine maydonoz veya reyhan serpilerek sicak olarak servis yapilir.
Afiyet olsun
Kaynak: Australian Women's Weekly