ya da tarifte yanlış olan nedir? diye sorayım
Bulgur Köftesi yaptım ama resimdeki gibi minik köfteler şekilli olamadı, olamadığı gibi bir çoğu dağıldı bile haşlama suyunun içinde.
Bakın bakalım nerede yanlış var:
Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
1 adet rendelenmiş küçük soğan
1 çorba kağını kuru reyhan
Yarım su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çorba kaşığı un
Haşlama için: 2 su baradğı kemik suyu ya da su
Üzerine: 1 su bardağı yoğurt
2 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pulbiber
Bulgurun üzerii hafifçe geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dk. demlendirin.
Daha sonra diğer malzemeleri de üzerine ilave ederek yopurun.
Bu hamurdan minik top köfteelr hazırlayın.
Kemik suyunu kaynatıp köfteleri 10 dk. haşlayın ve kevgirle servis tabağına alın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, kızdırılmıl tereğaı-pulbiber gezdirin.
*********
Ben tarife harfiyen uydum, kemik suyunu 2,5 bardak tuttum ki bir kerede hepsini haşlıyayım, acaba haşlanırken hepsini birden koymak hata mıydı? Bulgur tencerede de biraz şişip birbirini sıkıştırarak ezmiş olabilir mi?
Ya da, bir de kemik suyu önceden altı kapatılmıştı tekrra altığını açtığımda fokurdamadan attım içine köfteleri, kaynamakta olan bir su olmaması da sebep olabilir mi?
ve son olarak
Ya da sizin de bildiğiniz bir tarif ise malzemede bir eksiklik veya fazlalık var mı?
Biz tadını sevdik tekrar yapmak isterim, aynı hatayı yapmıyayım bu defa
nette bulduğum resim, buna benzer olması gerekirdi: