1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 18 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

TUVALET EĞİTİMİ HAKKINDA BİLGİ!

Merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir.Yıl sonu dolayısıyla aşırı derece de bir yoğunluk var işlerimde bu yüzden yazamıyorum.Ama okuduğum kadarıyla hasta olan bebeklerimiz var.Hepsine cok geçmiş olsun.Bir an önce sağlıklarına kavuşurlar inşallah.
    Gülsünün oğlu ardanında sağlığında ilerleme kaydetmesine cok sevindim.Ayrıca fırsat bulursam herkese mesaj yazacağım.
    Benim sorum oğlum 1 hafta sonra 1 yaşına girecek , çevremdeki insanlar tuvalet eğitimi için geç kaldığımı söylüyor.İnanın bazıları 4 aylık başladık biz< diyince akıl sır erdiremiyorum.
    Sizce tuvalet eğitimine başlamalı mıyım?Oğlumun kaka saatleri hemen hemen aynı.Gerçi surat şeklinden anlıyorum ama bezini açana kadar yapmış olur
    Birde güzel bir lazımlık almak istiyorum hani şu oturunca müzik çalan ,yapınca kahkaha atan,kalkınca sifon sesi gelenlerden,yani eğlenceli oyun gibi olanlardan,internette araştırdım bulamadı.Acaba bildiğiniz alışveriş siteleri var mı?
    ben hepsiburada,estore,e-bebek com,my net ve super onlinede bulamadım.
    Hepinize kocaman sevgiler......

Re: TUVALET EĞİTİMİ HAKKINDA BİLGİ!

Merhaba,

Site içi ve forum içi arama bölümünde , Tuvalet yazarak arama yaparsan, bu konuda yazılmıuş bircok tecrube ve bilgiye ulasabilirsin.

Sevgiler
    Yeşim

Benim oğlum 8,5 aylık. Ben de araştırmaya başlamayı düşünüyordum, ama henüz erken olduğunu da düşünüyordum. Fakat 4 ay bana çok abartılı geldi!!! Yine de hemen konuyu araştırmaya başlayacağım. Tekrar gündeme getirdiğin için saol.

Ayşecim merhaba,
    Bu konu gerçektende önemli bir konu, Ne erken başlanılmalı nede geç kalınmalı,
    Benim kızım şu anda 16 aylık ve ben 2 yaşına başmadan böyle bir çalışma yapmayı düşünmüyorum açıkçası.
    Neden dersen; bu konuda okuduğum yazılarda genel olarak çocuğun bunu öğrenmesinden çok mesane ve kas sistemininde 2 yaşından önce gelişememiş olması , ama iki yaşına bastığında bu konuda fiili çalışmalarımız olacak tabiiki,
    Ama şöyle bir hazırlık yapıyoruz biz, minik bir klozet takımımız var oyuncak, ona uygunda minik bir bebeğimiz birlikte evcilik oynarken bebeğin çişi gelmiş elif hadi çiş yaptıralım diyorum, oda bebeği ile beraber evin tuvaletinn önüne gidiyor ve bebeğine çiş yaptırıyor ve ,
    -annne cissss diyor.
    Ayrıca bu konuda fazlada ısrarcı olmamak gerekiyormuş.
    Bence sizin için daha erken ...

Sevgilerimle...

COK ERKEN !

bana kalirsa hic baslama cünkü cok erken.!

oglun daha bebek onu gereginden fazla yipratirsin, kendinide gereksiz yere üzersin.!

sen o 4 ayliktan baslayanlara bakma; bunlarin hepsi tesadüf... cok ilginc nasil oluyorda minicik bir bebek cisini söylüyor, hayret !

unutma kaka-cis ve yürüme konusunda anneler nedense bir yaris icine giriyorlar; bunu anlayabilmis degilim

ilk olarak kas gelisiminin tamamlanmasi daha sonrada kendisinin sana söylemesi lazim... sen onu ne kadar tuvalete tasiyabilirsin ki... daha sonra inatlar 2 yas krizleri falan araya daha neler girecek; bence zamana birak.!

ben oglumu bu yaz biraz zorladim acikcasi ( hava 40 C° olunca poposu yanmasin diye ) ama o inatla yapmak istemedi...

2 ay sonrada kendiliginden gidip tuvelete oturdu ve bitti... o günden beri cok iyi sekilde devam ediyor.

bende onu sIktigim ve kendi sinirlerimi bosu bosuna harap etigim icin kendime kiziyorum

disaridan bakipta senin cocugunu taniyamazlar, en iyisini sen bilirsin; o senin cocugun!

sevgiler.....................

Merhaba,
    Bence başlamayın çok erken 2 yaş öncesi kaslarını kontrol edemediği için bebeğinizden yapabileceğinin çok üstünde şeyler beklemiş olabilir ve hem kendinizin hem çocuğunuzun hayal kırıklığı yaşamasına neden olabilirsiniz. 2 yaşında çok daha olgun olacak hem kaslarını da kontrol edebildiği için 15-20 gün içinde gece-gündüz bırakabilir.
    Çevrenizi boşverip biraz daha araştırın derim. Atalay Yörükoğlu'nun konu ile ilgili bilgi olan bir kitabı vardı ben ordan çok güzel yönlendirmiştim kendimi.
    Gelişmelerden haberdar eder misiniz merak edeceğim de;
    Selamlar, sevgiler

BENCE SİZİN İÇİN ÇOK ERKEN
    Tuvalet eğitimi için acele etmeyin

Amerikan bilim adamları, tuvalet eğitimine erken başlanmasının, tuvalet alışkanlığının kazanılma zamanını öne çekmediğini belirttiler.
    7 Nisan — Pediatrics dergisinde yayımlanan habere göre, Pennsylvania eyaletindeki Philadelphia Çocuk Kliniği’nde görevli bilim adamları, tuvalet eğitimini 27 aylıktan önce alan çocukların tuvalet alışkanlığını, bu yaştan sonra tuvalet eğitimine başlanan çocuklardan daha erken kazanmadığını ortaya çıkardılar.

Tuvalet eğitimine erken başlamanın hem çocuk, hem de ebeveynler için stresli olabileceğine dikkat çeken araştırma başkanı Nathan Blum, kızların tuvalet alışkanlığını genelde erkeklerden daha erken kazandığını kaydetti. Buna göre, kızlar ortalama 3 yaşında, erkeklerse kızlardan 3 ay sonra tuvalet alışkanlığını kazanıyor.
    Araştırma çerçevesinde 400 çocuğun verilerini incelediklerini söyleyen Blum, tuvalet eğitimine 27 aylıktan önce başlanan çocukların 10 ila 14,5 ay içinde, bu yaştan daha sonra eğitime başlanan çocuklarınsa 5 ila 9,5 ay içinde tuvalet alışkanlığı kazandığını ifade etti.
    Bilim adamları, her çocuğun gelişiminin farklı olduğunu ve tuvalet alışkanlığının da buna göre değişkenlik gösterdiğini söylediler.

8. Re: TUVALET EĞİTİMİ HAKKINDA BİLGİ!

merhaba ayşecim.... bence bebeğin wc eğitim için çok küçük...bildiğim kadarıyla (kitaplarda yazan) en erken 18 ay civarı başlanması ve asla zorlanmaması gerektiği...4 ayda wc. eğitimi olur yaa... bazen insanlar ne söylediğini duymuypr herhalde diye düşünüyorum... genel ortalama 2-2.5 yaş arası...şimdiden başlamanız gerekmze bence...

bu arada o bahsettiğin lazımlıktan ben aldım ve çok memnunum. tatile giderken falada yanımda taşıyordum... benim için büyük kolaylık oldu.. ben e-bebek ten almıştım (internetten değil ama mağazası kızıltoprakta, önünden geçerken görüp almıştım.. ) jokerde de görmüştüm ama...

sen çevrenin dediklerine çok takılma bence... 1 yaş eğitim için çok erken...

9. Re: TUVALET EĞİTİMİ HAKKINDA BİLGİ!

ben de lara 9 aylık iken ona bir oturak aldım . ama ne yapsam etsem ona yaptıramadım . bir de lara 'nın kaka saatleri belli değil takip etmek zor . sonra da biraz benim tembelliğim ile peşini bıraktım .ama biraz uğraşsam öğretebilirim sanıyorum çünkü bezi sevmiyor bağlatmak istemiyor . bu başlamak için en önemli işaretmiş . bir de bence süslü oturak alma . ben düz beyaz almıştım . yani biraz bizim tuvaletlerimize benzemeli , bu bir oyun değil . benim fikrim o yani . ben şimdi nisan-mayıs gibi başlamayı düşünüyorum .havalarada ısınır . annem laraya anlatıyormuş zaten yaz gelecek yazlığa gidicez bezimiz ile emziğimizi hoo'lara ( keçi) atıcaz diye . o da lara attıııı memeee hoooo diye seviniyormuş. bakalım nolacak . bence yavaş yavaş dene . olmaz ise yaza yaparsın sen de 1,5 yaşındayken .

re:

Emir 25 aylik ...
    Hiiiç acele etmiyorum..
    hem 24 aydan once dusunmuyordum..hem kişa denk geldi ..hem yaza doğru 2.5 filan olur..bez parasından iktisat edemeyeceğime göre gereksiz yere niye yıpranalım?