1. Sayfa - Toplam 19 Sayfa var 12311 ... SonuncuSonuncu
Toplam 183 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Kadına özel cami..ister miydiniz?

valla ilginç bir konu.

kadınların camilerdeki yeri erkeklerden ayrıdır.
    ya arkada bir yerlerdedirler,ya üst katta.
    ama aslında erkeğe has bir yerdir cami benim gözümde.

tek başına bir kadın gidip her namazını camide kılar mı,caiz midir bilmiyorum..
    bilenler please aydınlatsın beni.

şimdi düşünüyorum,Diyanet demiş ki eğer talep gelirse kadına özel cami yaparız..

dünyada başka örneği yoktur herhalde.

siz neler düşünüyorsunuz merak ettim.
    belki ibadet etmek için kadınlara has bir yer iyi olur,ama bugün camilerimiz ayrılırsa yarın odalarımız,oturduğumuz yerler ,okuduğumuz okullar ayrılmaya başlar.

sakın politika yapıyor demeyin ama gizli gizli yürütülen bir kampanyanın adımları gibi görüyorum bunu.
    planlı ve sinsice özellikle bu tip konuların üstüne üstüne gidiliyor durmadan.bir konu bitmeden hemen yeni bir gündem yaratılıyor.
    şahıslar hep değişik değişik.ama hep aynı kesim.

meclisten tören kıtası çekilsin deniliyor.
    yav adı üstünde "tören kıtası" işte.

okullarda evrim teorisi anlatılıyor diye öğretmenler ceza alıyor.
    adı üstünde "teori" işte.

neler oluyor memleketimde..bu sanki benim büyüdüğüm memleket değil artık.
    başka bişi oldu
    acaip bişi oldu.

ve işin kötüsü de daha beter olmaya da devam ediyor.

ama acaip olanı yapılanlar sanki hizmetmiş kılıfı altında allanıp pullanıp gösteriliyor.
    tıpkı başbakanın 16 bşn km ötede masa düzenini değiştirip,alakasız bir kadını protokol yemeğinde baş köşeye oturtması gibi..

biz salak mıyız diyorum kendime.

Re: Kadına özel cami..ister miydiniz?

cami değilde her camide kadına özel abdest alma yerleri olsa daha güzel olur...daha da yararlı olur..

merve&irem yazdı:
    cami değilde her camide kadına özel abdest alma yerleri olsa daha güzel olur...daha da yararlı olur..
    Katılıyorum sana Merve'ciğim..

istemem

Nüfus: Arapgir Fiziken:Konya Ruhen: MALATYA (0 RH +)

İşe gelirken imamın ett,kleriyle şok oldum

Sonrada ofiste oturdum masama aldım gazetemi kadına özel camii haberiyle 2.şok oldum..

Buram buram ılımlı islam mı şerait mı bu kokular çok pis geliyor:-x

bunları forumda yazmak bir işe yaramıyor. sadece kendimiz yazıyor, kendimiz okuyoruz. bu yazdığın yazıyı gazetelere göndermek lazım...

duyguları ile hareket eden milletiz biz. biraz da hatta biraz değil umursamaz yanımızda fazla. bireysel hareket ederiz topluluklara bulaşmak istemeyiz. böyle oluncada ancak kendimiz söyler, kendimiz dinleriz...

sevgiler

cami ,muslumanlarin ibadethanesidir ve basindan beri de hem kadin hem erkekler ayni bina icinde ibadet etmislerdir ve edebilmelerinde de sakinca yoktur..ancak saf duzeninden dolayi ,saflarin siralanisina gore erkeklerle karisik degil de arka tarafta ibadet etmeleri uygundur..kadinin gunun herhangibir vaktinde gidip de camide ibadet etmesinde bir sakinca yoktur da..biz disardayken buldugumuz bir camide vaktin namazini rahatca eda ederdik ve sorun da yok bu konuda..

ayri cami acmaya ne gerek var ki..luzumsuz bir is..ancak rahat rahat abdest alinacak mekanlar yapilabilir kadinlara ozel..ve de kadinlara ozel bolmeler..bu bolmeler bircok camide kucuk bir alan olarak ayarlanmis..yanlisss..daha genis alan verilmeli..

Ben istemem.
    Gerçek islama göre zaten gerekte yok. Bu zamana kadar kadın erkek aynı camide ibadetini etmişler.
    Kadın istediği zacamiye gidip ibadetini eder.Bunda bir sakınca yok ki..

Uygulamadaki pratiklikte kadınlar için ayrı veya uygun abdesthane yapmaları daha doğru olur.

"tek başına bir kadın gidip her namazını camide kılar mı,caiz midir bilmiyorum..
    bilenler please aydınlatsın beni." demişsin buna cevap vereyim önce: Eğer vaktim varsa, gitmek istiyorsam tabi ki camiye gidebilirim niye gidemeyim, niye caiz olmasın? Benim gözümde erkeğe ait bir yer değildir. Çünkü müsait olursam camiye giden biriyim ve benim için üst katın kadınlara ayrılmış olmasının önemi yok. Kadınları erkeklere nazaran sayı olarak biraz daha az görüyorum camilerde. Belki bu yüzden kadınlara daha az yer ayrılmış olabilir. Çalışmayan kadın sayısı erkeklere nazaran daha fazla olduğu için, zaten kılan evinde kılabiliyor. Ay anlatabildim umarım.

Mine kusura bakma lütfen ama gerçekten bu konulardan gına geldi. Tamam ülkemizin sorunu bunlar sonuçta ilgilenmemiz gerekiyor, tartışmamız da gerekiyor ama çok sık bir şekilde "din, örtünme, cami, namaz" türü konuları görmek ve forumun gidişatının ya da sonunun genelde aynı olmasını görmek beni bunalttı artık. Çünkü konu dönüp dolaşıp bu saydıklarıma geliyor ve asıl anlayamadığım iktidarla dinimiz bütünleştiriliyor. Ben buna üzülüyorum. İktidarın her yaptığının din adına yapıldığına inanıyor bazı insanlar. Ben asla iktidarın aynı zamanda dinimizi de temsil ettiğine inanmıyorum.

Biz tabi ki salak değiliz, her şeyi görüyoruz. Neyin doğru neyin yanlış yapıldığını farkedemeyenler de var tabi ama bize göre yanlış kimine göre doğru olabiliyor. Sorun burdan kaynaklanıyor işte. İktidarı düşürmek burda forumlarda tartışmakla olmaz. Seçim zamanı olur ancak.

Ay biraz karışık oldu ama anlatabildim mi bilmiyorum.

bende istemem