1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Annem..babam...eşim..oğlum ve penebaççe

Ani kararlar verirmiydim böyle …bilmiyordum….
    Pat dedi…kafamın üstünde şimşekler çaktı….izine gitmeliyim dedim kendikendime…
    Ve kalktım geldim….
    Gelişim ani oldu….
    Kimseciklerin haberi yoktu…..ne eşimin…ne annemin..ne babamın.ne de oğlumun……
    Her zamanki gibi…otobüste istanbula gelirken…kafamı cama dayadım….gözlerimi kapattım…uykum olmasına rağmen uyuyamadım….
    Gözlerimi kapattığım anda….aklıma….
    Bu gidişin bir de dönüşü var diyordum kendimce…..sevinemiyordım buraya geleceğime..çünkü geri dönüşümdeki üzüntüm…istanbula gitmiş olmamı gölgede bırakıyordu…..

Ve birtaraftan haber vermelimiydim geleceğimi acaba evdekilere diye düşünüyordum….

İstanbula geldim…Kapıdan içeri girmeden önce ..hemen telefonla annemi aradım…
    ---Annemle dün konuşmuştum…annemde şaşırdı..hayırdır oğlum ne oldu dedi?
    ---Yok anne bir şey?
    ---sadece rüya görmüştüm..meraklandım..ondan aradım….
    ---Ne rüyası dedi annem?
    --- Anne rüyamda dedim ben..güyaa izine geliyor muşum dedim…ve izine geldiğimden sizin haberiniz yokmuş dedim?Haberiniz olmadan geldiğim için önce seni telefonla arayıp rüyamda izne geldiğimi seninde bana sevdiğim yemekleri yaptığını felan görmüşüm dedim….
    ---ve ekledim…anne kontürüm bitiyor….sen çayı demle…ben beş dakika sonra oradayım…..
    ---annem Özgür Özgür dedi…
    --ben kontürüm bitiyor dedim…pat telefonu kapattım….
    ---içeri girdim….Annem heyecanlandı….elimdeki çantayı yere koymamla …annemin bana sarılması bir oldu…
    Göz yaşları ..yanaklarından süzülüp…omuzlarımda sonlanan yolculuğuna çoktan başlamıştı…
    Hani hiç ağlamayacaktın…ve hiç ağlamamıştın anne…hani rahatım iyiydi ya benim…senin de için rahattı..
    Oysa bal gibi biliyordum anne….
    Yastığa başını koyduğunda…..beni aklından geçirmeden asla uyumadığını…
    Ve acaba ile başlayan soruları kendikendine sormadan uyumadığını…..acaba oğlum şimdi napıyor..yoksa gecenin bu vaktinde görevde mi ile başlayan binlerce soruyu sormadan uyumadığını…..
    Gördün ya anne ben iyiyim ben ağlıyor muyum ki….derken…
    Karşımda babam onunda gözleri dolmuş….
    Sonra…
    Eşimin çalıştığı bankaya gittim…pat diye..karşısına çıktım…
    O anki tepkisi hani çizgi filmlerde olur ya…sandelye üzerinde oturan kişi şok olunca..şaşırınca…bir kağıt gibi incelip yere iner ya..aynı o durumdaydı..onunda ilk tepkisi niye haber vermedin der gibiydi….

Ve oğlum….
    Yuvaya onu almaya gittiğimde…
    Beni görmesiyle sarılması bir oldu….
    Öğretmenleri de yanında….
    Öğretmeni oğluma soruyor…özgür nerde..?
    oğlum: özgür askerde diyor…
    Öğretmeni:askerde napıyor diyor…
    Oğlumyuncak oynuyor diyor….

Oğlum o kadar çok değişmişki..acayip bir şekilde konuşmaya başlamış…kime çekmiş bilmemki))))
    Ağzından bir sürü cümleler dökülüyor…..şimdi…..
    Burada bekle geliyorum….
    Çok özür dilerim…
    Alabilirmiyim…
    Teşekkür ederim…
    Sen de gel….
    Paralarını gösteriyor..bak para…
    Atatürkün resmini gösteriyor..bak Atam….Ve yemeğe oturduğumuzda kaşığı eline alıp kendisi yemiyor yemeği…kaşığı eline alıp…elindeki kaşıkla bana yemek yediryor…
    Ve en acısı ne biliyormusunuzğlum hangi takımı tutuyorsun dediğimde:Penerbaççee diyor

Re: Annem..babam...eşim..oğlum ve penebaççe

ne güzel anlatmışsın yaaa.o an annenin ve eşinin durumunu düşünemiyorum bile ne kadarda mutlu olmuşlardır.inşallah bu hasret ve ayrılık en kısa zamanda biter.ve oğlunun Penerbaççee li oluşunada çooooook sevindim

eeh eh, demek ki senin oğlunda doğru yolu bulmuş.

Üzme canını - sen de birgün bulursun

Bak ebru diğer fbli arkadaşlar....
    oğlum galatasaraylı....
    nereden nmi anladım...
    oğlum hiç ağlamazki...hep yüzü güler....
    eğer hep ağlasaydı fenerli olurdu...yüzü hep güldüğü için kesin galatasaraylı....
    hem o kadar sevinme fenerli olduğuna oğlumun..aslında fenerli değil..sadece galatasaray demek zor ..fenerbahçe demek kolay..onun için öle diyor..yoksa fenerbahçeyi tuttuğundan değil...zaten her önüne gelen galatasaray diyemez...okuyan..aydın..ilim sahibi kişiler galatasaray der...

herşeyden ötesi oğlum madem galatasaray diyemiyor....
    bende penerbaççenin başına pis kelimesini eklettim...
    oğluma sorduğumda hangi takımı tutyon dediğimde...pispenebaççe diyor....yaşasın kötülük))

sevgili özgür..
    yine ne güzel yazmışsın öyle... içinden geldiği gibi, aklından geçerken nasıl şekillendiyse öyle, uzun ve anlamını bulmak için debelenmediğimiz net cümleler, insanın zorla kafasını açıp içine tıkıştırılmayan kelimeler bunlar...hepsi, noktalar, cümleler bile güle oynaya geçiyor gözümüzün önünden...tam istediğim ve benimsediğim gibi yani...yazıların yormuyor insanı, aksine öyle bir doğallıkla yazıyorsunki, insan gülümsüyor, hüzünleniyor, hatta çaktırmadan gözleri doluyor...daha önce de demiştim ya bilmem hatırlarmısın, askere gitmeden evvel, sen çok iyi ifade ediyorsun diye...bu yazıda aynen öyle olmuş...

6. Re: Annem..babam...eşim..oğlum ve penebaççe

çok güzel anlatmışsınız.
    Oğluşunuzun takım tutmasıyla ilgili de:
    hiç üzülmeyin küçükken yanlış yönlendirmelerin etkisinde kalabilir ama eminim büyüdüğünde doğru yolu bulup BEŞİKTAŞ'lı olacaktır.
    Ayrılıkların en kısa sürede sona ermesi dileğiyle.....
    sevgiler;

sizi tanımıyorum ama sabahtan beri yazılarınız sayesinde ya güldüm ya duygulandım ne kadar güzel ifade ediyorsunuz duygularınızı hoşgeldiniz belliki eskisiniz burda umarım askerliğiniz biran önce biter ve sizi ve yazılarınızı daha sık görürüz burda iyi günler

8. Re: Annem..babam...eşim..oğlum ve penebaççe

Merhabalar Ozgur, bende sizi tanimayanlardanim, amaAnkara hakkinda yazdiginiz birkac yazidan asker oldugunuzu anlamistim.Bende sizin gibi ailesinden zorunlu uzaklarda olanlardanim.Pakistan'da yasiyorum ve ozlemin, o donusu olan ziyaretlerin ne demek oldugunu biliyorum.Agladim ve guzel tatiller diledim size, yavrunuzla ve ailenizle.Hayirli teskereler.

Özgür yaptın gene yapacağını duygularını bu kadar güzel anlatmak zorundamısın. Sanki olayları seninle birlikte yaşarmışcasına okumamızı sağlıyorsun. Çok da iyi yapıyorsun. Yine gözlerim doldu. Ama ayılı gün geçer. Bir gün gelecek o gelişin dönüşü olmayacak. Bu günü düşünerek güçlü olmaya çalış...

Aramıza en kısa süred temelli dönmen dileğiyle...

Kendini çok özletme anacığım.

Mine

Selamlar...
    Öncelikle şunu söylemek istiyorum, maximum.moment'ın oğlu kolay kolay fb'li olamaz. Çünkü burda dağ gibi halası var, onu bi süreliğine kampa alacağım, yemeyip içmeyip galatasaray veya daha kolay bir deyişle cimbom demeyi öğreticem. Küçük gelen GS formasının yerine yeni bir forma alıp ona maçları izleteceğim, GS'nin başarılarılarını gece uyumadan önce masal niyetine anlatacağım. Bundan sonra sıkıyosa penerbaççee desin.. İçin rahat olsun maximum gözün arkada kalmasın ben bütün halalık görevimi yapıp oğluna doğru yolu göstereceğim

Bu arada forumda başlattığın FB-GS tartışmasına güldüm bayaa